Çeviri-Translate

4 Kasım 2014 Salı

2015 ford s-max



2015 Ford S-Max
Dünyaca ünlü otomobil devi ford, büyük mpv sınıfındaki temsilcisi ford s-max‘i yeniledi. Aracın geniş detaylarını önümüzdeki ay yapılacak olan 2014 pa

ris auto show‘a bırakan firma, yeni kasa ford s-max sadece görsellerini paylaştı. Ford fazla detay vermedi ama bu demek değil ki sizleri bu araç hakkında bilgisiz bırakacağım. Öncelikle s-max geçmişine bakalım, daha sonra edindiğim detaylara geçeriz.


2006 yılında mpv sınıfının büyük kasası olarak ortaya çıkan ford s-max, tasarımında değişim yaşamasa da şimdiye kadar ki olan ford güncellemeleri ile müşteri portföyünü canlı tutmaya çalıştı. Özellikle 2010 ve 2012 yılındaki motor güncellemeleri ile bu araç, kaput altında daima hareketli kaldı. Fakat tasarımsal anlamda rakiplerinin gerisinde kalmaya başlamıştı. Tabi sadece görünüm değil, donanım ve iç mekan olarak da yenilenmesi de şarttı. Beklenen güncelleme geldi ve 2015 yeni kasa ford s-max karşımıza çıktı. Peki bu yenilik s-max için genel olarak ne anlama geliyor? Buyurun ona bakalım.



Tasarim

Yeni s-max, mevcut haliyle görünüm anlamında rakiplerinin gerisinde kaldığını az önce söylemiştim. Hatta, güncel tasarım anlayışında bazı firmalar sıra dışı çizgilere sahip araçları ile karşımız çıktığı oldu. Bu noktada ford firması yeni modelinde üzerinde düşeni yapmış ve çok daha çarpıcı tasarıma sahip mpv araç ile karşımıza çıkış yaptı. Dışa baktığımızda güncel ford araçlarındaki benzer tema, yeni ford s-max üzerinde etkisini göstermiş. Aydınlatmada led sistemi başarılı şekilde kullanan firma, keskin hatların yoğun olduğu gösterişli bir otomobil hazırlamış. Önceki modeli 4770 mm iken bu aracın uzunluğunun 4.8 metre civarı olduğu söyleniyor. Bu da artan dingil mesafesi ve daha geniş iç mekandan yana ip ucu niteliğinde olduğunu gösteriyor.



     İç mekan üzerine konuşacak olursak, ford markası günümüz araçlarındaki teknolojik donanımları da göz önüne olarak bu kapsamda değişikliğe gitmiş. Kokpitin orta kısmında göz kırpan multimedya ekranı, aslında sade tasarım amaçlı yaşam dünyasının en önemli parçalarından birisi olarak göz kırpıyor. Öte yandan tamamen dijital gösterge paneli, orta konsola doğru sade geçiş yapan klima kontrol alanı öne çıkıyor. Birazda gelebilecek motor seçenekleri üzerine konuşalım.



Motor secenekleri

Sıkı ford takipçileri, markanın motor seçenekleri üzerindeki çalışmalarını iyi bilirler. Almanlara karşı en büyük kozu olan ecoboost, yeni ford s-max üzerinde de kullanılmasına artık eksin gözle bakıyoruz. Çünkü en ciddi rakiplerinden vw saharan, opel zafira tourer turbo beslemeli motorlarını en güncel haliyle kullanıcıya sunuyor. Bu kapsam da 1.5 litrelik yeni ecoboost motor için 160 beygirlik seçenekle birlikte mevcut 2.0 litre 240 beygir gücündeki ecoboost turbo benzinli seçeneğin yer alacağını düşünüyorum. Bununla birlikte dizel cephede 1.6 litre TDCİ 115 beygir, 2.0 litre TDCİ 150 beygir ve 180 beygir ünitelerin yer alması yüksek ihtimaller arasında yer alıyor. Ayrıca, yeni kasa ford s-max‘te 4×4 seçeneğininde yer alacağı konuşuluyor.



Ford s-max 2015 hakkında aktaracaklarım şimdilik bu kadar. Daha fazlası için ekim ayını bekleyeceğiz. Çünkü paris otomobil fuarı, yeni s-max dahil olmak üzere bir çok yeni otomobilin ilk kez podyuma çıkışına ev sahipliği yapacak. Artık 2 hafta kadar bekleyip fuar detaylarını almaya bakacağız.





                                                  Resimler

 














Test surusu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder