Çeviri-Translate

31 Ekim 2014 Cuma

2014 Renault Clio


2014 Renault clio
Renault Clio, Renault’un en çok Resimler
tomobillerinden biri, yanı sıra 1990 yılından bu yana yaklaşık 12 milyon otomobil üretim yapıp sat..
an yeni clio da navigasyon sisteminden en üst düzeyde yararlanilmistir.

2014 yili satışi devam eden clio modelleri

Renault Clio 0.9 Turbo Icon Start&Stop

Renault Clio 0.9 Turbo Touch Start&Stop

Renault Clio 1.2 Icon

Renault Clio 1.2 Icon EDC

Renault Clio 1.2 Joy

Renault Clio 1.2 Touch

Renault Clio 1.2 Touch EDC

Renault Clio 1.5 DCi Icon

Renault Clio 1.5 DCi Icon EDC

Renault Clio 1.5 DCi Icon Start&Stop

Renault Clio 1.5 DCi Joy

Renault Clio 1.5 DCi Touch

Renault Clio 1.5 DCi Touch EDC

Renault Clio 1.5 DCi Touch Start&Stop

Renault Clio Sport Tourer 0.9 Turbo Icon

Renault Clio Sport Tourer 1.2 Icon EDC

Renault Clio Sport Tourer 1.2 Joy

Renault Clio Sport Tourer 1.5 DCi Icon

Renault Clio Sport Tourer 1.5 DCi Icon EDC

Renault Clio Sport Tourer 1.5 DCi Jo

yeni Renault Clio’da navigasyon sisteminde en üst düzeyde yararlanılmıştır.

Zamanlı trafik bilgilerini, yolculuk sürelerini ve en az yakıt tüketimini sağlayan navigasyon sistemi vardır. Sürücünün davranışını analiz eden ve yakıt tüketimini azaltmak için tavsiyelerde bulunan gelişmiş bir eko-sürüş işlevi erişimine izin verir. Renault R-Link mağaza, otomobil dünyasının ilk gelişen uygulama mağazasıdır. Kullanıcılar kolaylıkla R-Link mağazadan kendi araçları için uygun uygulamaları istedikleri gibi indirebilirler.

Yeni Clio’nun çok yönlülüğü daha verimli yol tutuşu üzerine kurulmuş ve düşük yakıt tüketimi sayesinde CO2 emisyonları ileriye doğru yol göstermek motor seçeneği ile sağlanır. 3.2 litre/100 km ve CO2/km 83g döndüren bir dizel powerplant içerir.
898 cm3 hacminde 3 silindirli 90 beygirlik bu turbo benzinli motor bütün devirlerde etkin ivmelenme ve seri hızlanmalar sağlıyor. Sıklıkla vites değiştirmeleri engellemek amacıyla, maksimum torkun (135 Nm) %90’ı 1 650 d/dk’dan itibaren etkin olarak sürüş keyfinizi en yüksek seviyeye çıkarıyor. Stop & Start fonksiyonu ile donatılmış Turbo 90bg Stop& Start motoru 4,5lt/100 km düzeyine düşürülmüş iddialı bir yakıt tüketimi sağlıyor. C02 emisyonu ise sadece 105 g/km’dir.

 Yeni Renault Clio’nun tasarım kimliğinde da sadelik, sıcaklık ve duygusallık üzerine vurgu yapılarak ön plana çıkartılmak istenmiştir.

Renault R-Link’in tanıtımı olmak üzere iki sistemlerinin kullanılabilirliği sayesinde, Yeni Renault Clio otomotiv multimedya dünyasında yeni bir çığır açıyor. Aynı zamanda konfor ve güvenlik donanımları yüksek bir standart sunuyor ve Renault için benzeri görülmemiş bir ölçekte ekonomik kişiselleştirme programı sunuyor.
Bu arada, Yeni Renault Clio, geniş bir kabin ve özellikle büyük bir önyüklemeye (300dm3) sahiptir. O da titizlikle tasarlanmış, aktif ve pasif güvenlik (5 yıldızlı Euro NCAP yeni rating) mümkün olan en üst düzeyde yapılmıştır. Renault’nun titiz kalite standartlarında inşa edilmiştir.

Yeni Renault Clio tasarım açısından da harikalar yaratmıştır. Kişilerin isteklerine cevaplar vermiştir. Dış dekor krom veya renkli süsler ile vücudun farklı alanlarda istenildiği gibi dizayn edilebilmiştir. Üç farklı çatı grafikleri mevcuttur. 16-inç elmas etkisi tekerlekler ve 17-inç elmas etkisi jantlar iki farklı renk seçimi sunmuştur. Renk veya motifler ile kabinin farklı bölümlerini vurgulamak için yedi iç dekor paketleri vardır. Döşeme ve kapı panellerine renk renk pano koordine dört adet iç ambiyans paketleri vardır.

Sürücü araba kullanırken güvenlik ve kolaylık açısından büyük yedi inçlik (18 cm) dokunmatik ekrana dokunarak komut vermek yerine sezgisel ses komutlarıyla tüm hakimiyeti elinde bulundurmaktadır. Kullanıcının kolay erişim sağlayabilmesi için  kişiselleştirilebilir bir ana sayfa oluşturulmuştur.


Navigasyon, Multimedya, Telefon, Araç, Hizmetler ve Uygulamalar, ve Sistem gibi altı ana fonksiyonlara erişim sağlayan altı adet simgeli menü vardır.

                                                       Resimler








Test surusu






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder